FAZA 1/4 – USPEŠNO PRIKUPLJENE PRIJAVE!

Stručni žiri pažljivo je proučio sve poslate projekte i izabrao 40 koji nastavljaju trku za edukativno putovanje u Pariz.

Faza 2/4 – POLUFINALE: RAZRADA INOVACIJA U TOKU…

Uz podršku eksperata iz sveta inovacija, privrede i prosvete, polufinalisti razrađuju svoje biznis planove koje će predstaviti žiriju. Iščekujemo proglašenje 10 finalista.

Faza 3/4 – Finalna trka: Promoviši inovaciju, prikupi glasove!

Deset odabranih projekata promovišemo mini video klipom na ovom sajtu i oni ulaze u trku za nagradu publike! Sve ideje će biti podjednako predstavljene i na taj način biće omogućeno svima da glasaju za svog favorita.

Faza 4/4 – Poslednja stanica za put u Pariz!

Deset finalista će dobiti priliku i da na finalnom događaju javno prezentuju svoje ideje ispred žirija, medija, preduzetnika i investitora. Nakon toga, žiri će proglasiti dobitnika glavne nagrade, kao i dobitnike nagrade publike i ostalih nagrada. Priključi se!

Kakve inovacije tražimo?

Biramo i nagrađujemo 10 najboljih studentskih inovacija. Predloži svoj projekat koji je:

 • Inovativan - Uradi nešto što drugi nisu! Predstavi nov proizvod, uslugu ili novi način poslovanja i njegov uticaj na poboljšanje korisničkog iskustva.

 • Izvodljiv - Nabroj sve neophodne resurse i objasni kako do njih dolaziš.

 • Održiv – Opiši na koji način projekat ostvaruje profit i koji je plan daljeg razvoja.

Zato, ako imaš inovaciju koja ti se mota po glavi i veruješ u svoj projekat – ovo je prilika za tebe.

Nagrade!

 • Glavna nagrada
  Provedi sedam dana u Parizu i upoznaj svet inovacija Societe Generale Grupe!
  Razmenjuj ideje u gradu svetlosti u međunarodnom startap okruženju i razvijaj inovaciju. Glavnu nagradu dodeljuju Societe Generale banka i Infostud grupa, a Generali Osiguranje Srbija obezbeđuje za svakog člana pobedničkog tima i džeparac u dinarskoj protivvrednosti od 500 evra, polise putnog zdravstvenog osiguranja u toku trajanja nagradnog putovanja i nezaboravan obilazak Pariza balonom. Francuski Institut u Srbiji će pobednicima prirediti i jedinstveno upoznavanje sa francuskom kulturom.

 • Nagrada publike
  Comtrade paket pametnih uređaja Tesla - TV za projektni tim + pametni telefon i tablet za svakog člana tima!

 • Infostud grupa, Generali Osiguranje Srbija, Comtrade, Gigatron, Mainstream, Doncafe, Coca Cola HBC Srbija, ICT Hub, StartIt, Startup Centar i IRC FON - nagrađuju inovacije specijalnim nagradama!

Konkurs podržavaju i Inicijativa Digitalna Srbija i Francuski institut u Srbiji, Evropski omladinski centar i skoro 70 fakulteta i Univerziteta i studentskih organizacija.

Često postavljana pitanja

01

Kako izgleda proces selekcije prijavljenih inovacija?

Stručni žiri će pažljivo proučiti svaki koncept projekta (inovacije) koji je uspešno poslat putem prijavnog formulara na sajtu Generator.rs do 9. aprila u 17:00 časova. Žiri će odabrati podnosioce projekata, koje ćemo sredinom aprila kontaktirati putem podnete mejl adrese i zamoliti ih da u roku od petnaest dana pošalju nacrt biznis plana. Povezaćemo ih sa ekspertima iz sveta inovacija, privrede i prosvete koji će im ukazati na izazove i usmeriti dalji razvoj njihovog projekta.

Uputstvo za izradu nacrta biznis plana možete pronaći OVDE.

Učesnici koji nakon slanja nacrta biznis plana, odlukom Stručnog žirija uđu u sledeći krug konkursa biće pozvani da početkom maja održe prezentaciju svoje inovacije u Beogradu, gde će biti potrebno da Stručnom žiriju usmeno objasne i predstave svoju prijavljenu inovaciju. Ukoliko Učesnik/ca nije u mogućnosti da bude u Beogradu u vreme održavanja prezentacija, biće mu/joj omogućeno da se u tom istom terminu održavanja prezentacija uključi putem video poziva i da na taj način predstavi svoju inovaciju.

Učesnicima koji su ušli u finale Konkursa (10 inovacija) organizovaćemo snimanje promotivnog video spota kojim će finalisti biti predstavljeni na sajtu Generatora.

Detaljne uslove konkursa možete pronaći  OVDE .

02

Koji su kriterijumi za procenu prijavljenih inovacija?

Kriterijumi na osnovu kojih Stručni žiri procenjuje prijavljene projekte su sledeći:

Inovativnost – Projekat predstavlja nov proizvod/uslugu ili novi način poslovanja i njegov uticaj na poboljšanje korisničkog iskustva.

Izvodljivost - Lista neophodnih resursa i objašnjenje kako se do njih dolazi.

Održivost – Opis na koji način projekat ostvaruje profit i koji je plan daljeg razvoja.

Detaljne uslove konkursa možete pronaći OVDE.

03

Poslali smo prijavu na konkurs, da li ćete me kontaktirati sa informacijom o odluci Stručnog žirija?

Radi brzine i efikasnosti sprovođenja konkursa, biće kontaktirani samo oni podnosioci projekata koji uđu u naredni krug selekcije.

Kontaktiranje učesnika konkursa obavićemo putem adrese e-pošte koju je podnosilac projekta naveo u svojoj prijavi na Konkurs, sa adrese organizatora konkursa koja glasi: generator.rs@sogen.com

Proverite sve foldere svog inboksa (uključujući i folder za nepoželjnu poštu - spam) i ukoliko niste dobili mejl sa adrese generator.rs@socgen.com to zasigurno znači da projekat koji ste podneli nije prošao u naredni krug selekcije.

Detaljne uslove konkursa možete pronaći OVDE.

04

Kako treba da izgleda nacrt biznis plana koji podnosimo u daljem procesu selekcije?

Ukoliko dobijete mejl sa naše email adrese generator.rs@socgen.com sa informacijom da ste prošli u naredni krug selekcije, zamolićemo vas da nam u roku od petnaest dana od slanja mejla pošaljete i nacrt biznis plana radi detaljnijeg upoznavanja sa projektom koji ste podneli putem prijavnog formulara na sajtu Generator.rs tokom trajanja prve faze projekta.

Vodič za izradu nacrta biznis plana možete preuzetiOVDE, a vaš dokument ne bi trebalo da bude duži od sedam (standardno formatiranih) stranica.

Detaljne uslove konkursa možete pronaći OVDE.

05

Kako će izgledati predstavljanje predloženih inovacija pred Stručnim žirijem?

Učesnici koji nakon slanja nacrta biznis plana, odlukom Stručnog žirija uđu u sledeći krug konkursa, biće pozvani da održe prezentaciju svoje preduzetničke inovacije u Beogradu, gde će biti potrebno da Stručnom žiriju usmeno objasne i predstave svoj prijavljeni projekat. Ukoliko učesnik/ca nije u mogućnosti da bude u Beogradu u vreme održavanja prezentacija biće mu/joj omogućeno da se u tom istom terminu održavanja prezentacija uključi putem video poziva i da na taj način predstavi svoju inovaciju.

Pozvani učesnici će imati priliku da pred Stručnim žirijem održe pitch (prezentaciju) u trajanju do pet minuta. Učesnici će, po želji, tokom trajanja pitcha moći da koriste standardne programe za prezentaciju (kao što je PowerPoint), video i audio materijal, onlajn programe za simulaciju rada aplikacija, kao i druge onlajn resurse.

Sve relevantne informacije za pripremu usmene prezentacije poslaćemo odabranim učesnicima u pozivu koji će dobiti putem elektronske pošte.

06

Šta se očekuje od 10 finalista koje odabere Stručni žiri?

Stručni žiri će nakon obavljenih usmenih prezentacija projekata odabrati 10 finalista konkursa Generator, koji će se boriti za nagradu publike, nagradu partnera i glavnu nagradu Konkursa.

Mi ćemo za svaku od 10 odabranih inovacija obezbediti izradu promotivnog video spota i drugog promotivnog materijala, kao i priremu posebne stranice za prezentaciju datog projekta na sajtu www.generator.rs. Od svakog odabranog tima se očekuje da tokom maja učestvuju u snimanju video spota o njima i u pripremi predstavljanja njihovog projekta na zasebnoj stranici sajta.

Odabrani učesnici će imati prilike da pozovu ljude koji ih podržavaju, da glasaju za njihov projekat koji će biti objavljen na ovom sajtu tokom poslednje dve nedelje maja, čime se projekti bore za nagradu publike.

10 finalista će održati pitch (prezentaciju projekta) pred publikom na finalnom događaju konkursa, na kojem će biti proglašeni dobitnici glavne nagrade, nagrade publike i nagrada partnera. Finalisti su u obavezi (barem jedan predstavnik/ca) da prisustvuju finalnom događaju.

Takođe, svaka inovacija će biti promovisana u javnosti i pred partnerima projekta, čime učesnici konkursa Generator dobijaju šansu da za njih i njihovu preduzetničku inicijativu sazna što više potencijalnih partnera, budućih klijenata i potencijalnih investitora.

Detaljne uslove konkursa možete pronaći OVDE.

07

Kako finalisti mogu da osvoje nagradu publike?

Odlukom Stručnog žirija, svaki od 10 najuspešnijih podnetih projekata biće predstavljen na sajtu www.generator.rs, tako da multimedijalna prezentacija svakog projekta ima svoju zasebnu stranicu na sajtu.

Publika će moći da glasa za svoje favorite klikom na dugme za davanje glasa datom projektu na njegovoj stranici na sajtu www.generator.rs, uz prethodno logovanje na sajt uz pomoć svog Facebook naloga. U toku trajanja faze javnog glasanja, jedan posetilac sajta će moći da glasa jednom dnevno za bilo koji od predstavljenih 10 projekata.

Svaki projektni tim koji učestvuje u ovoj fazi takmičenja moći će da promoviše stranicu sa svojim projektom na ovom sajtu i time prikuplja glasove publike koja ih podržava.

Detaljne uslove konkursa možete pronaći OVDE.

08

Kako finalisti mogu da osvoje nagrade partnera i glavnu nagradu?

10 finalista će dobiti priliku da na finalnom događaju pred brojnom publikom, prezentuju svoju preduzetničku inovaciju.

Na finalnom događaju konkursa Generator, koji će se održati krajem maja, Stručni žiri će odabrati dobitnika glavne nagrade. Istovremeno, organizacije i kompanije koji su partneri konkursa dodeliće svoje nagrade odabranim inovacijama.

Detaljne uslove konkursa možete pronaći OVDE.

Imaš dodatna pitanja?

Sva dodatna pitanja napiši ovde i
mi ćemo ti odgovoriti u najkraćem mogućem roku:Generatoru Fluo su se priključili mnogobrojni partneri koji podržavaju, promovišu i nagrađuju inovacije specijalnim nagradama :

I skoro 70 fakulteta i Univerziteta i studentskih organizacija!