Faza 1/4 – Kako do pobede: Prvo prijavi svoju inovaciju!

Možeš se prijaviti individualno ili ako vas je više kao studentski tim, popunjavanjem jednostavnog onlajn formulara. Žiri će napraviti uži izbor od 40 projekata u skladu sa definisanim kriterijumima.

Faza 2/4 – Polufinale: Razradi inovaciju!

Uz podršku eksperata iz sveta inovacija, privrede i prosvete imaćeš na raspolaganju dve nedelje da izradiš i pošalješ svoj biznis plan. Kreatori najboljih projekata biće pozvani da se upoznaju sa žirijem i u tri minuta prezentuju svoju inovaciju. Najboljih 10 ide u finale!

Faza 3/4 – Finalna trka: Promoviši inovaciju, prikupi glasove!

Deset odabranih projekata promovišemo mini video klipom na ovom sajtu i oni ulaze u trku za nagradu publike! Sve ideje će biti podjednako predstavljene i na taj način biće omogućeno svima da glasaju za svog favorita.

Faza 4/4 – Poslednja stanica za put u Pariz!

Deset finalista će dobiti priliku i da na finalnom događaju javno prezentuju svoje ideje ispred žirija, medija, preduzetnika i investitora. Nakon toga, žiri će proglasiti dobitnika glavne nagrade, kao i dobitnike nagrade publike i ostalih nagrada. Priključi se!

Kakve inovacije tražimo?

Biramo i nagrađujemo 10 najboljih studentskih inovacija. Predloži svoj projekat koji je:

 • Inovativan - Uradi nešto što drugi nisu! Predstavi nov proizvod, uslugu ili novi način poslovanja i njegov uticaj na poboljšanje korisničkog iskustva.

 • Izvodljiv - Nabroj sve neophodne resurse i objasni kako do njih dolaziš.

 • Održiv – Opiši na koji način projekat ostvaruje profit i koji je plan daljeg razvoja.

Zato, ako imaš inovaciju koja ti se mota po glavi i veruješ u svoj projekat – ovo je prilika za tebe.

Nagrade!

 • Glavna nagrada
  Provedi sedam dana u Parizu i upoznaj svet inovacija Societe Generale Grupe!
  Razmenjuj ideje u gradu svetlosti u međunarodnom startap okruženju i razvijaj inovaciju. Glavnu nagradu dodeljuju Societe Generale banka i Infostud grupa, a Generali Osiguranje Srbija obezbeđuje za svakog člana pobedničkog tima i džeparac u dinarskoj protivvrednosti od 500 evra, polise putnog zdravstvenog osiguranja u toku trajanja nagradnog putovanja i nezaboravan obilazak Pariza balonom. Francuski Institut u Srbiji će pobednicima prirediti i jedinstveno upoznavanje sa francuskom kulturom.

 • Nagrada publike
  Comtrade paket pametnih uređaja Tesla - TV za projektni tim + pametni telefon i tablet za svakog člana tima!

 • Infostud grupa, Generali Osiguranje Srbija, Comtrade, Gigatron, Mainstream, Doncafe, Coca Cola HBC Srbija, ICT Hub, StartIt, Startup Centar i IRC FON - nagrađuju inovacije specijalnim nagradama!

Konkurs podržavaju i Inicijativa Digitalna Srbija i Francuski institut u Srbiji, Evropski omladinski centar i skoro 70 fakulteta i Univerziteta i studentskih organizacija.

Slobodno pitajte!

01

Kako da se priključim Generator Fluo konkursu?

Vrlo jednostavno, ako si student i imaš između 18 i 27 godina, imaš inovaciju i želiš da je podeliš sa nama, samo popuni ovaj formular i pošalji projekat tvoje inovacije najkasnije do 9. aprila 2018 do 17 sati.

02

Student sam. Da li postoji još neki uslov za učešće?

Konkurs je namenjen isključivo studentima koji studiraju u Srbiji (bilo na državnom ili privatnom fakultetu) i imaju između 18-27 godina. Bilo da se prijavljuješ sam ili timski, važno je da svi članovi tima ispunjavaju ove uslove. Želimo da pokažemo da možeš biti uspešan, redovan student i ujedno realizovati ideje vođenjem sopstvenog biznisa.

03

Da li mogu sam da se prijavim ili se svi takmiče u timu?

Biramo inovativne i izvodljive projekte bez obzira na to da li ih je smislio pojedinac ili tim. Možeš se prijaviti individualno ili u timu do tri člana koji dolaze sa istog ili različitih fakulteta.

04

Ako se prijavimo kao neformalni tim, kako delimo nagradu?

Ukoliko se prijavite kao tim i budete izabrani među 10 finalista, potrebno je da potpišete Ugovor o konzorcijumu kojim ćete regulisati svoja međusobna prava i obaveze (primer Ugovora o konzorcijumu pogledaj OVDE).

05

Da li mogu da prijavim već razrađeni postojeći biznis?

Tražimo nove ideje, međutim možete da prijavite i inovaciju za unapređenje vašeg postojećeg ili za pokretanje novog posla. Autentičnost, originalnost i inovativnost su neophodni, ali podjedanko su važni i svi drugi navedeni kriterijumi. Pogledajte sve kriterijume konkursa OVDE.

06

Imam dosta inovacija u koje verujem, da li mogu da ih prijavim sve?

Jedan učesnik može prijaviti samo jednu inovaciju.

Imaš dodatna pitanja?

Sva dodatna pitanja napiši ovde i
mi ćemo ti odgovoriti u najkraćem mogućem roku:Generatoru Fluo su se priključili mnogobrojni partneri koji podržavaju, promovišu i nagrađuju inovacije specijalnim nagradama :

I skoro 70 fakulteta i Univerziteta i studentskih organizacija!